Lapis lazuli

LAPIS LAZULILapis lazuli

 

Szabályozza a mirigyek működését, így ezek megbetegedései esetén hatásos. Használják még hajproblémák, szemkönnyezés, hallás csökkenés eseténHerpeszre, gyulladásokra szintén is jótékony, csökkenti a vérnyomást.

Nyugtatólag hat az idegekreepilepszia, sclerosis multiplex esetén is segíthet. Enyhíti a fájdalmat, különösen a migrénes fejfájással együtt járót. Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a légző– és idegrendszerre, valamint a torokra, a gégére és a pajzsmirigyre, a tisztítást végző szervekre, a csontvelőre, a csecsemőmirigyre és az immunrendszerre. Megszünteti a halláskárosodást, tisztítja a vért, és serkenti az immunrendszert. Enyhíti az álmatlanságot és a szédülést.

Növeli a személyes és a spirituális 
erőt. Ez a kő gyorsan oldja a stresszt, mély békességet biztosít. 
Ez a kő fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten egyaránt harmóniát teremt, amelynek hiánya 
depressziót, rendellenességet és céltalanságot eredményez, viszont a harmónia mély belső tudást biztosít.


A lapis lazuli segít abban, hogy az életünket magunk irányítsuk. Felfedi a belső igazságot, növeli az 
öntudatot, valamint lehetővé teszi a kompromisszumok és az akadályok nélküli önkifejezést. Ha az elfojtott harag nehézségeket okoz a torokban vagy a kommunikációban, a lapis lazulit feloldja ezeket.

Ez a kő az őszinteséggel, a könyörületességgel gazdagítja a személyiségünket.


A lapis lazuli hatékonyan erősíti a 
gondolkodást. Serkenti a tudat magasabb rendű képességeit; objektivitást és egyértelműséget biztosít. Fokozza a kreativitást. Az aktív hallgatás hasznosságára tanít.


A lapis lazuli megerősíti a szerelmi és a baráti 
kapcsolatokat, s megkönnyíti érzelmeink és érzéseink kimondását. Szertefoszlatja a mártíromságot, a durvaságot és a szenvedést.