Nika ásvány-ékszer bemutatkozása.

Miért más a Nika ásvány ékszerek?

Bemutatkozás, energetikai tapasztalatok

Gazda Mónika vagyok, Veszprémben élek. A Nika ásvány-ékszer, egy egyszemélyes fejlesztésű, működtetésű, projekt, mely a FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet keretein belül működik. 

Stresszoldást végzek, kineziológiai elemekkel, lélekgyógyászattal, pszichotronikával (szellemgyógyászat), energetikai kezelésekkel, foglalkozom, az ékszerkészítés mellett.

 


Több mint 20 évet dolgoztam az egészségügyben. A segítés és a lélekre való figyelés, mindig is közel állt a szívemhez.

Hivatásom során, szükség volt olyan tevékenységre, melyből töltekezhetek és alkotási vágyam, kreativitásom kiteljesíthetem. Az ápolói munka során, nagyon sok negatív élmény ért. Szükség volt energetikai támogatásra is. Így kezdtem el az ásványokkal foglalkozni és töltekezni, melyekből készítem a Nika ásvány-ékszer termékeit. Ezzel párhuzamosan elindult a természetgyógyászati és energetikai töltekezésem. Visszagondolva, úgy érzem, hogy az ásványok adták meg a kezdő lendületet, hogy megtaláljam életutam és el merjek indulni. 

Fontos az egyediség


Nika ásvány-ékszer, többféle gyógyító hatású ásvány felhasználásával készít egyedi ékeszereket, használai és lakásdekorációs tárgyakat, tibeti ezüst komibnálásával.


Az összefűzött gyógyító kövek változatos és egyedi kombinációja, a saját rezgésükön túl, egy új minőséget, egy új rezgést hoz létre, a kombinálás hatására, melyekbe gyógyító angyali üzenetek kódolódnak. És hogy honnan van a gyógyító erejük? A gyógyító kövek képekkel menüpontban olvashatsz. 

Energetikai tapasztalataim alapján, az egyedi rezgésük "mesél" az összefűzési lehetőségekről, a kombinálhatóságról. Ráhangolódva, az igényeidről és a energetikai rendszered szükségleteiről.
Személyre szóló, egyéni gyógyító ásvány kombináció és programozás is kérhető, mely megbes zélés tárgyát képezi.

Egyedi ásvány ékszerek készítéséhez és a programozáshoz, szükséges a kapcsolatfelvétel e-mail-ben és a lehetőségek megbeszélése. 

Ha értesülni szeretnél a további cikkekről, érdekességekről, a facebook oldal kedvelésével ( Nika ásvány-ékszer ), ez lehetővé válik. De Hírlevélre is feliratkozhatsz. 

Gazda Mónika


"Sose higgy el semmit addig, amíg meg nem tapasztalod.        
Sose formálj előítéleteket, még akkor se,
ha az egész világ azt állítja, hogy valami úgy van,
hacsak nem találkoztál vele te magad is."
/Osho/

Mi is a szellemgyógyászat, a pszichotronika?

Azt, hogy mi is a szellemgyógyászat, a pszichotronika? Legrövidebben úgy lehetne megfogalmazni, hogy a szellem tisztítását, energetizálását végző spirituális tudomány ág. Ez leginkább az élő ember szellemén végzett spirituális munka. Valamit, a pszichotronikus szelleme végez különböző spirituális feladatokat, beavatkozásokat, a szellemi, tudati erejét működtetve, angyali segítséggel.

szellemHa a test, lélek és szellem hármasságán alapulva közelítjük meg a kérdést, akkor véleményem szerint, a lélek, az az a részünk, mely tele van fájdalmakkal, szeretettel, mindenféle érzésekkel. Az a részünk, aki a működtetője, a mozgatója lehet a lényünknek. Aki az esszenciát adja. Inkább a jines, a nőies energiákkal rendelkező energetikai rendszerünk. Míg a szellem, inkább a férfias, a jangosabb rész. A teremtő, a létrehozó, a határozott, az irányító. Van aki Tudatnak hívja, van aki Fölöttes Énnek, van aki Szuper Egónak. Hogy mi is a szellemgyógyászat, a pszichotronika? Igazából nyitottság és hit szükséges a megértéséhez és a benne való elmélyüléshez.

A lényeg ugyanaz. … Az isteni fény bennünk, az az a rész, amit Isten saját képmására teremtett. Mert, hogy nem a fizikai részünket teremtette saját képmására, hiszen Neki nincs ilyen…., hanem ezt a fényt, ezt az Isteni magot, ezt, ami teremtő erővel rendelkezik. És ez a lény, itt létezik bennünk! Mindannyiunkban!

Találjuk meg! Engedjük, hogy vezetni tudjon! 

A mai materiális világunk nagyon kedvez annak, hogy természetes legyen, a szellemünktől való eltávolodás. Még a lélekkel csak, csak foglalkozunk, de a szellemmel igen keveset. Hiszen sokunkban félelmet és testetlen lényt jelenít meg, amit, mivel nem ismerünk, félnünk kell. Ezt tudattalanunkban hordozzuk. Ott van. 

Amikor a fekvőbeteg nem használja az izmait, az ízületeit, azok elsorvadnak, beállnak, funkciójukat elveszítik. Természetes folyamat. Igen kemény munka, gyógytornász és sok-sok gyakorlás szükséges, hogy újra használni tudja a hosszú fekvés után a végtagjait, hogy újra járni tudjon az a beteg. Ezzel a példával tudnám a szellem jelenlétét is szemléltetni bennünk. Amikor nem használom, akkor képes visszafejlődni, vissza húzni az erejét és csendben várni. Várni addig, amíg el nem akarunk kezdeni ismét járni, vagyis szárnyalni. Amíg meg nem találjuk és amíg a Teremtőnktől kapott erőket nem kezdjük el használni. 

Ezért érzem fontosnak, hogy ilyen fénylényként is tekintsünk magunkra és megtaláljuk azt a erőt, ami ott szunnyad és csak arra vár, hogy megtaláljuk és használjuk.  A magyar nyelvünk oly szépen használja, “Összeszedettnek érzem magam!”

Szedjük hát össze a szellemünk erejét, a minőségeit és kezdjünk el használni!

A lélek és a szellem, együtt van, együtt létezik, egymást kiegészítve, de mégis kicsit más minőségben. Ezért az a véleményem, hogy együtt érdemes foglalkoznunk minden részünkkel, hogy hatásosak legyünk. Oldhatom a lelki blokkokat, ha van egy másik erő, egy másik program, ami képes újra generálni a blokkjaimat.

Úgy, ahogy a fizikai test szennyeződik, a lélek és a szellem is tud különböző befolyásoló energiákat “összeszedni”. 

 Szennyeződésekről:

Ezek az erők, lehetnek élő emberhez tartozók. Pld. az az anya, aki azt mondja a gyerekének: “Majd tudom én kisfiam, hogy mit vegyél, fel, tudom én, hogy mit szeretsz, tudom én, hogy mi lesz neked a legjobb, tudom én, hogy milyen feleség kell neked!” Ez az anya, teljesen uralja a gyerekét. Csupán csak jó szándékból, mert a legjobbat szeretné, de a saját elvárásai szerinti legjobbat. Ez a gyerek mindig az anyának megfelelően tud csak létezni. Energetikailag teljesen uralkodik rajta. Nincs is tisztában a saját életével, mert nem is tudja igazán megkülönböztetni, hogy mi az Ő és mi az anyja gondolata. Nem tudja, vagy csak nagyon nehezen saját életét élni. 

Bővebben: Mi is a szellemgyógyászat?


Életünket, sokunk számára láthatatlan módon befolyásoló sorsnak, karmának nevezett tényezőket nem biztos, hogy el kell fogadnunk, és beletörődnünk. Nem biztos, hogy egy életen át esetleg küzdenünk kell bizonyos dolgokkal, betegségekkel, tulajdonságokkal. Lehet, hogy „egy csapásra” ki tudjuk iktatni. Persze, lehet, hogy nem.

Igen, vannak karmikusan hozott események, történések, betegségek, találkozások, fordulópontok, amiket muszáj megélni és tanulni, okulni belőle.

A pszichotronikus szigorú szabályoknak a betartásával végezheti áldásos tevékenységét.

Web: Mi is a pszichotronika?


Mi is a lélekgyógyászat?   

A lélekgyógyászat, az érzésekkel, az energiatesttel való foglalkozás. A kezelés illetve gyógyítás, abban segít, hogy életünk, létünk motorját, katalizátorát hozzuk harmonikus állapotba. Mentális állapotunk, érzelmeink befolyásolják a fizikai és az asztrális testünk állapotát is. Lélekgyógyászattal a lélek és mentális test blokkjait, elakadásait, fájdalmait, bilincseit oldjuk.

Mikor nézünk egy filmet, egy mesét, akár szemünk előtt történő eseményeket, mind hat érzelmi állapotunkra. A filmen nevetünk, pityergünk, a főhősért és a jó győzedelmeskedéséért izgulunk. Fizikai jelei vannak, az érzelmeknek, melyeket átélünk, a szívműködésünkre, a légzésünkre, az izzadásra, a könnycseppjeinkre hatnak  folyamatok.  Az érzelmek, a lélek minőség állapota fizikai állapotváltozásokhoz vezet. Kár is lenne tagadni.

Ezek a megélt minőségek energiával töltik fel a mentál testünk részeit. Ezek, ha pozitív rezgésűek, akkor nagyon sok előnyt kovácsolhatunk belőle, személyes fejlődésünk területén. De amennyiben negatívak, vagy az idő során azzá váltak, akkor gátakként lehetnek jelen a lelkünk bugyraiban. Megfejlődésük nagyon keserves, hosszan tartó és elkeserítő tud lenni.  De megéri a kitartás és a fejlődés, hiszen olyan kincseket találhatunk önmagunk rejtekében, melyek szárnyakat adnak. Mentál test felépítése

Mentál test struktúrája.

Arról tudok írni, ahogy számomra össze áll a mentál test, melyben érezzük a lélek minőségeit. Saját tanulmányaim és tapasztalataim alapján, az én szimbólumrendszeremen keresztül próbálom azt a világot megérteni, ahol nincs fizikai. Próbáljuk meg lefordítani és megvilágítani a mélységeinket, a fizikai értelmezésben.

A test, lélek és szellem hármassága, mely felépíti lényünket. Testjeink, különböző tanítások szerint más és más elnevezéssel kerültek a köztudatba. A fizikai test, a metál test és az asztrál test, megfogalmazás számomra ugyanazt takarja. Ilyen összefüggésben, a lélek, mint a mentál test minősége jelenik meg. Az általam képviselt  lélekgyógyászat ezzel a részünkkel foglalkozik.

Csakrák                                             

Az érzelmi minőségekkel teli 7 fő csakra, a mentál test gerincét alkotja. Ezekben lévő blokkok, gátak, ígéretek, fogadalmak, negatív hitrendszerek igen széles tárháza előfordulhat. Ezeknek lehet az eredete ebben az életben, de lehet előző életekben is. Nem is gondolnánk, hogy egy valamelyik előző életben tett apácai szüzességi fogadalom, tisztátalanság érzését és blokkrendszerét ülteti el, mely nem csak a szexuális életet érzi tisztátalannak, de a gyermeket is. Jelen életében, eszébe sem jutott, hogy gyermeke legyen. Ezt oldottuk, így szabad akaratával, gátak nélkül, el tudja dönteni, hogy vállal-e gyermeket, vagy sem.

A csakrák vagyis a csakra központok mélyebb szintjeiben, a blokkokhoz programok is tartozhatnak, melyek adott helyzetben, aktiválják az érzelmi központokat. A csakra központok tisztítása, az Arkane energetics, azaz Thuróczy Róbert tanításain alapulnak.  

Az adott probléma tükrében hangolódunk, hogy melyik csakrával és annak melyik blokkjával kell az adott kezelésen foglalkozni. Ez mindig változik és mindig egyénre szabott.

Meditációkban is tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk a csakráinkat. Erre teret ad, a csakra meditációs sorozat.

Számos mellék csakránk, energetikai rendszerünk van. Ezek közül inkább a talp és a tenyér csakrákkal, mint elvezető rendszerrel foglalkoztunk eddig. Mely az energetikai egyensúlyhoz nagyon fontos lehet. 

      

A kitöltő struktúra

Nemrég egy olyan tanítás részese lehettem, mellyel sikerült megértenem és a kezelések alkalmával hatékonyabban foglalkoznom a lélekkel. Röviden a tanításról itt olvashatsz.

Számomra úgy jelent meg ez a struktúra, ami csakrákat körülvevő térről annak lelki eredetű szennyezettségéről adott információt. Akár behúzó erő, akár köd szerű lepel, akár megváltozott felépítés jellemezheti. Ez a tér, szegmensekre oszlik, funkciótól, jelenléttől függően. Jobb és bal oldali dominanciától, mint a jin és jang minőségeink, a befogadó és az irányító, a férfi és a női minőség függvényében. Pld. Ugyan az, a nem felelek meg, kevés vagyok hozzá, bal oldalon az anyának való érzelmi lelki megfelelés, hogy nem vagyok elég JÓ. A jobb oldalon az apai minőség, hogy nem vagyok képes megtenni, elég jól cselekedni, nem tudok teljesíteni. A szegmenseknek felső illetve alsó részből állhatnak, mely szintén a dominanciára utalnak. A felső inkább a cselekedetek, érzetek az alsó inkább a haladás, az életút összefüggéseiben láttatta magát. Azonkívül a középpont, az önbizalom, az éntudat, a belső tartás, ami belső oszlop formát öltött. A több összetevős struktúrának vannak eredő (alsó), működtető (középső) és felső része is.

Ezek a csakrákban lévő blokkoldások és a strukturális tisztítások jelentős változásokat hoznak a lelki minőségeinkben. A blokkok, gátak, negatív hitrendszerek nélküli,  szabad akaratunk érvényesítéséhez segítenek hozzá. Hogy tisztán, fénytől vezérelve tudjuk meghozni a döntéseinket, és az életúton való haladásunkat.

Gazda Mónika

 


Mi is a kineziológia?


Tudományos alapokon és kísérleteken nyugvó, képesség, készség és önismeretet fejlesztő, stressz oldó módszer. A stressz okozta blokkok oldására hivatott, mely segít az energetikai egyensúly helyreállításában.

A jelen stressze, a tudatos szinten van. Ha nem sikerül feldolgozni, akkor a tudatalatti szintre kerül. Majd hozzá társulhatnak negatív érzések, tulajdonságok, félelmek, fájdalmak, hitrendszerek.

Ennek hatására gátak, blokkok keletkeznek a lelki, érzelmi, energetikai rendszerünkben. Ezeknek a felszabadítását végzi a kineziológia.

A többféle irányzat közül én a ONE BRAIN ágat tanultam és alkalmazom. Izomtesztelésen alapulva, biofeedbac mechanizmuson keresztül, az agyban és a sejtmemóriában tárolt információkat tudjuk az izmokon keresztül lehívni, majd vissza hatni.

Különböző korrekciók segítségével dolgozunk, melyek mozgásos, vizualizációs technikákon alapulva oldjuk a blokkokat.

Egy példán végigvezetve, érthetően szeretném a módszert szemléltetni.

Képzeljük el, hogy kicsi gyerekként ott játszunk, a nagymama udvarán. A mami éppen bablevest főz. Illata az egész udvart betölti. Majd hirtelen, a szomszéd zöld kerítése mögül, egy kutya ront ki, ugatva, veszedelmesen. Ebben a kicsi gyerekben ez egy hatalmas stressz helyzet. Maga a félelem és akár minden, ami hozzá kapcsolható.

Felnőve, nem tudjuk, hogy miért nem szeretjük a bablevesnek még az illatát sem. Nem tudjuk, hogy a zöld kerítéstől miért tartunk annyira, mindig valami vissza taszít, valami félelmetes. A kutyáktól pedig egyszerűen félünk.

A kicsi gyereknek olyan érzése van, hogy kicsi vagyok, védtelen, sebezhető és félek.

Ez később a tudatos szintről a tudatalattiba kerül és alap személyiség jegyként kezeljük. (Pedig nem az.) Kialakítja belőle a kisebbségi komplexust, a sebezhetőséget (aminek a kiküszöbölésére különböző védekező technikákat fejlesz), a félelmet. A fájdalom (testi, lelki), a félelem és a fájdalomtól való félelem a hitrendszerek vezérfonala.

Negatív hitrendszereink bekorlátozzák életünket. Sokszor nem csak pszichés de fizikai panaszok alakulnak ki.

Az One Brain kineziológia ezeknek a negatív hitrendszereknek a felkutatásával és stersszmentesítésével igyekszik klienseinek megmutatni, a blokkok és gátak nélküli életet.

Mikor segíthet?

Minden olyan esetben, amikor lelki konfliktust tapasztalunk, vagy ebből eredően valami testi vagy szomatikus panaszunk van.

Gyerekeken is biztonsággal alkalmazható.

- Konfliktus helyzetek (Feldolgozatlan és feldolgozottnak tűnő is).

- Stressz állapot (folyamatos feszültség érzése).

- Kapcsolati problémák (párkapcsolat, szülő, gyerek, munkahelyi).

- Önértékelési és önmegvalósítási gondok.

- Szorongások, félelmek, indokolatlan aggódások.

- Elfogadás, elengedés és megbocsátás képességének hiánya.

- Viselkedési és tanulási nehézségek.

- Fizikai panaszokkal járó állapotok: 

pld. fejfájás, torok és pajzsmirigy problémák, szív és érrendszer, gyomor és emésztés, izületi és izom panaszok. Máj, epe, hasnyálmirigy, vese, nemi szervek, hormonok problémája esetén. S minden olyan esetben, ahol eltérés van.

Energetikai kiegyensúlyozással (a blokkok oldásával), a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválható és javítható az adott szerv működése.

Wikipédia: "A pszichoszomatikus betegségek lelki eredetűek, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatokból is kimutathatók. Míg néhány esetben a lelki és testi tényezők összefüggése tisztázott, nagyon sok esetben ma még nem világos, hogyan okoznak a lelki problémák testi tüneteket."


Web: Mi is a kineziológia?


Webáruház készítés