Új jelszó kérése

Kineziológia

Mi is a kineziológia?


Tudományos alapokon és kísérleteken nyugvó, képesség, készség és önismeretet fejlesztő, stressz oldó módszer. A stressz okozta blokkok oldására hivatott, mely segít az energetikai egyensúly helyreállításában.

A jelen stressze, a tudatos szinten van. Ha nem sikerül feldolgozni, akkor a tudatalatti szintre kerül. Majd hozzá társulhatnak negatív érzések, tulajdonságok, félelmek, fájdalmak, hitrendszerek.

Ennek hatására gátak, blokkok keletkeznek a lelki, érzelmi, energetikai rendszerünkben. Ezeknek a felszabadítását végzi a kineziológia.

A többféle irányzat közül én a ONE BRAIN ágat tanultam és alkalmazom. Izomtesztelésen alapulva, biofeedbac mechanizmuson keresztül, az agyban és a sejtmemóriában tárolt információkat tudjuk az izmokon keresztül lehívni, majd vissza hatni.

Különböző korrekciók segítségével dolgozunk, melyek mozgásos, vizualizációs technikákon alapulva oldjuk a blokkokat.

Egy példán végigvezetve, érthetően szeretném a módszert szemléltetni.

Képzeljük el, hogy kicsi gyerekként ott játszunk, a nagymama udvarán. A mami éppen bablevest főz. Illata az egész udvart betölti. Majd hirtelen, a szomszéd zöld kerítése mögül, egy kutya ront ki, ugatva, veszedelmesen. Ebben a kicsi gyerekben ez egy hatalmas stressz helyzet. Maga a félelem és akár minden, ami hozzá kapcsolható.

Felnőve, nem tudjuk, hogy miért nem szeretjük a bablevesnek még az illatát sem. Nem tudjuk, hogy a zöld kerítéstől miért tartunk annyira, mindig valami vissza taszít, valami félelmetes. A kutyáktól pedig egyszerűen félünk.

A kicsi gyereknek olyan érzése van, hogy kicsi vagyok, védtelen, sebezhető és félek.

Ez később a tudatos szintről a tudatalattiba kerül és alap személyiség jegyként kezeljük. (Pedig nem az.) Kialakítja belőle a kisebbségi komplexust, a sebezhetőséget (aminek a kiküszöbölésére különböző védekező technikákat fejlesz), a félelmet. A fájdalom (testi, lelki), a félelem és a fájdalomtól való félelem a hitrendszerek vezérfonala.

Negatív hitrendszereink bekorlátozzák életünket. Sokszor nem csak pszichés de fizikai panaszok alakulnak ki.

Az One Brain kineziológia ezeknek a negatív hitrendszereknek a felkutatásával és stersszmentesítésével igyekszik klienseinek megmutatni, a blokkok és gátak nélküli életet.

Mikor segíthet?

Minden olyan esetben, amikor lelki konfliktust tapasztalunk, vagy ebből eredően valami testi vagy szomatikus panaszunk van.

Gyerekeken is biztonsággal alkalmazható.

- Konfliktus helyzetek (Feldolgozatlan és feldolgozottnak tűnő is).

- Stressz állapot (folyamatos feszültség érzése).

- Kapcsolati problémák (párkapcsolat, szülő, gyerek, munkahelyi).

- Önértékelési és önmegvalósítási gondok.

- Szorongások, félelmek, indokolatlan aggódások.

- Elfogadás, elengedés és megbocsátás képességének hiánya.

- Viselkedési és tanulási nehézségek.

- Fizikai panaszokkal járó állapotok: 

pld. fejfájás, torok és pajzsmirigy problémák, szív és érrendszer, gyomor és emésztés, izületi és izom panaszok. Máj, epe, hasnyálmirigy, vese, nemi szervek, hormonok problémája esetén. S minden olyan esetben, ahol eltérés van.

Energetikai kiegyensúlyozással (a blokkok oldásával), a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválható és javítható az adott szerv működése.

Wikipédia: "A pszichoszomatikus betegségek lelki eredetűek, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatokból is kimutathatók. Míg néhány esetben a lelki és testi tényezők összefüggése tisztázott, nagyon sok esetben ma még nem világos, hogyan okoznak a lelki problémák testi tüneteket."


Web: Mi is a kineziológia?


Webáruház készítés